Makó

Luxuskocsikat fogtak Nagylaknál


Egy ukrán férfi egy Land Rover sofőrjeként szeretett volna kilépni Magyarországról csütörtök éjszaka. A FRONTEX ügynökség Nagylakon szolgálatot teljesítő tisztje a jármű ellenőrzése során észlelete, hogy annak alvázszámát meghamisították, az eredeti adatok alapján azonban a szlovák hatóságok bűncselekmény miatt körözik az autót. A rendőrök a járművet lefoglalták, sofőrjét egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt előállították.

Másnap egy újabb luxus Mercedest akart kivinni az országból egy román férfi. A kocsit a nagylaki rendőrök ellenőrizték a Schengeni Információs Rendszerben, ami jelezte, hogy azt Svédországból lopták, ezért az ottani rendőrök az autó lefoglalását kérik. A román férfi azt mondta, hogy Mercedest Belgiumban vásárolta 11 ezer 700 euróért.

A Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében négy határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei tegnap hajnalban. Az egyik koszovói férfiról kiderült, hogy ellene az osztrák hatóságok európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. A rendőrök őrizetbe vették, további sorsáról a Fővárosi Törvényszék dönt.

A Mercedes és a Land Rover. Nagylakig jutottak velük::


MH-CSMRFK