Augustusban összesen 4945 név szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózóinak listáján, szeptemberre még ezek száma is bővült.

Az adóhatóság folyamatosan nyilvánosságra hozza honlapján azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztatónak a nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akiknek az esetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

Az adóhatóság a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is nyilvánosságra hozza. Ha a határozat bírósági felülvizsgálata iránti keresetet indítottak, az adatok közzétételére a bíróság jogerős és végrehajtható határozata alapján kerül sor.
Az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait – feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el – a közzétételtől számított két év elteltével törli.

A listán a követező makói vállalkozók és vállalkozások szerepelnek (zömében még tavalyról, névvel és pontos címmel): Bartal Trans Kft. , Czirják Norbert Tibor, Delta Fol Kft., Fejsze Mária,  Gán Gabriella, Gradimento-ker Bt., K-Szófia 2009 Kft., Németh Tamara, Nimra-Metál Kft., Radics István, Takács Tiborné, Turányi Tibor valamint Vincze László (Maroslele), Transindex Logisztic Hungary Kft. (Magyarcsanád), Laudisz & B Holdings Kft., (Nagylak), Transz-Depar Kft. (Apátfalva), Humán-Erő Kft. (Nagyér), Kovász Kenyér Kft. (Ferencszállás), Pit Lane Invest Kft. (Ferencszállás), Antalfi István (Kiszombor).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest