Hírek

Fellebbezett a polgármester


Radó Tibort három volt képviselő Léka János, Csábi Jánosné és Bertáné Kecskeméti Katalin azért perelték be mert nem kapták meg a 2012-es tiszteletdíjukat a község önkormányzatától. A fejenként 282 ezer 805 forint járandóság miatt előbb fizetési meghatást kértek, majd amikor ez eredménytelennek bizonyult, pert indítottak.

A Makói Járásbíróság – mint arról beszámoltunk – szeptember 20-án a három volt képviselőnek adott igazat. Megítélte számukra a közel 1 millió forint járandóságukat, s a valamivel több mint 90 ezer forint perköltségre kötelezte az alperest.
Az ítélet indoklásában elhangzott: jogszabályi lehetőség volt a tiszteletdíjak kifizetésére, erről testületi határozat is született, ám a pénzt mégsem kapták meg a képviselők.

– Fellebbeztünk az ítélet ellen, ugyanis véleményünk szerint nem volt hatásköre ebben az ügyben a Makói Járásbíróságnak. A volt képviselők ugyanis keresetükben egy testületi határozatra hivatkoztak, s minden a közigazgatással kapcsolatos ügy a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hatáskörébe tartozik – indokolta a döntést Radó Tibor, Pitvaros polgármestere.

MH