Makó

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Bartók iskolában


A Bartók épület 6. z osztálya színvonalas műsort adott elő, amelyben helyet kapott a vers, az ének és a kimagasló dramaturgia. A színek – piros, fehér, zöld és kontrasztként a fekete – szimbolizálták azokat az érzéseket, amelyek e nemzeti ünnep kapcsán felmerülhetnek bennünk: kifejezik a kivégzett vértanúk sorsa miatt érzett szomorúságot és tiszteletet. A felkészítő pedagógusok – Dancsi Györgyné és Gilinger Ildikó – munkáját és a gyerekek komoly előadását dicséri, hogy az általános iskola minden diákja figyelemmel és érdeklődéssel nézte végig a kiváló műsort.

A 6.z. osztályosok emlékműsora.

Farkas Éva, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ makói tankerületének igazgatója köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd megemlékezett a mártírhalált halt hősökről. Beszédében felidézte a diákoknak Damjanich János fohászát, amelyet a hős kivégzése előtti éjszakán vetett papírra.

Farkas Éva tankerületi igazgató adta át a Nemzeti Hitvallást és az Új Alaptörvényt.

A történelmi múltra való megemlékezés záró részében adta át a gyerekeknek a köznevelésért felelős államtitkár ajándékát: az 5. évfolyamos tanulóknak az Új Alaptörvény Nemzeti Hitvallását, a 8. évfolyamosoknak pedig magát az Új Alaptörvényt.

További képeink a megemlékezésről: