Korom András – Makó

Kilencen pályáztak a Makói Kommunális Nonprofit Kft. igazgatói posztjára, miután azt (illetve a Makói városfejlesztő Kft-t) idén április óta vezető Fekete Tibor nemrégiben jelezte a városnak, hogy le kíván mondani a megbízás(ok)ról. Közülük nyolcan meg is jelentek a meghallgatást végző Városüzemelési, Városfejlesztési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottság előtt. Az ülésre valamennyi települési képviselőt meghívták, akik az összes pályázatot megismerhették.

Az új ügyvezető személyéről – mint arról beszámoltunk – rendkívüli testületi ülésen – zárt ajtók mögött – döntött a makói képviselő-testület. Ez azt jelenti, hogy az ülésen elhangzottakat a nyilvánosság nem ismerheti meg, azaz nem tudhatja, hogy milyen érvek szóltak az október 15-vel kinevezett Mucsi Attila vagy a többi pályázó mellett.
Vajon volt-e vita a kinevezés körül, s ha igen, akkor melyik képviselő mit mondott? Kik és támogatták őt, s kik voltak azok, akik más jelölt mellett tették le a voksukat.

Csak egy dolog nyilvános, ahogy minden zárt ajtók mögött tárgyalt napirendnél, a végeredmény. Zárt ülést – bárhol az országban – egyébként leggyakrabban személyi kérdések tárgyalásakor vagy akkor tartanak, ha olyan ügyről van szó, mely ha nyilvánosság elé kerülne, súlyosan sértené az adott település vagyongazdálkodását.

Mucsi Attila megválasztás után azt nyilatkozta a makohirado.hu-nak, hogy elektroműszerész az alapvégzettsége, dolgozott a Kontrollnál és Telenornál, s jelenleg a Szegedi Tudományegyetem mérnöki karának hallgatója.

A makóiakat már a kinevezés után foglalkoztatni kezdte, hogy a győztes pályázó kötődik-e valahogy Makóhoz,vagy a város legnagyobb önkormányzati cégének élére két helybéli után vidékről importáltak új vezetőt.

– Makón élek, makói vagyok, igaz most még Szegeden dolgozom. Édesapám a festékboltos Makón, míg öcsém Mucsi Tamás a makói ifjúsági klub vezetője – árulta el a Makói Kommunális Kft. új ügyvezetője,aki maga is hallott már olyan véleményeket, hogy biztos vidékről jár majd Makóra dolgozni. Mucsi Attila hozzátette: ráadásul az övé a makói Szegedi úti Telenor üzlet is, így ez is erős szálak köti szülővárosához.

– Két erős szempontja volt a makói önkormányzatnak a pályázat során – mondta – az egyik éppen az,  hogy helyi, azaz makói vezetőt találjanak. A másik, hogy az fiatal, agilis ember legyen – árulta el.

Közgazdász, lakatos és reklámügyintéző is pályázott

Az új  igazgató  elektroműszerészi alapvégzettsége egyébként nem volt szokatlan, hiszen Kommunális Kft. vezetői posztjára pályázók (gyakran többféle) végzettsége közt volt informatikus mérnök és létesítmény gazdasági menedzser, mezőgazdasági mérnök valamint közfenntartás és fürdőmérnök, általános menedzser,  informatikai közgazdász, építő- és pénzügyi mérnök valamint egészségügyi szakközgazdász, dietetikus és élelmiszer-menedzser, mechanikai műszerész, gépészmérnök, ingatlanvagyon értékesítő és közvetítő, de vendéglátó és üzletvezető valamint lakatos és háztartási-gépszerelő, de menedzser- és reklámügyintéző is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest