Makó

Ne hagyjuk átverni magunkat! – szólítja fel a makóiakat a Fidesz helyi alelnöke


– Két és félmillió magyar támogatta aláírásával a kormány rezsicsökkentési programját, de vannak olyan személyek és szervezetek, akik és amelyek nem értenek egyet ezzel, próbálják ezt gátolni, nem törődve azzal, hogy a megtakarításokat a helyi családok zsebéből. A csökkentés mértékét a szolgáltatóknak a kiküldött számlán is fel kell tüntetniük, ha ennek nem tesznek eleget, számlánként 10 ezer forint kötbért kell kifizetniük. Ezt az összeget a szolgáltatásban részesülő csalásoknak fizetik ki -mondta Bakos Tamás, a Fidesz makói szervezete alelnöke ma délután a Makói Kommunális Nonprofit Kft. telephelye előtt tartott sajtótájékoztatóján.

– Sajnálatos módon Buzás Péter MSZP-s polgármester, illetve az általa felügyelt Makói Kommunális Nonprofit Kft. láthatóan nem ért egyet a rezsicsökkentési programba foglalt célokkal, ugyanis az utóbbi képes volt arra, hogy a fogyasztóknak kiküldött számán nem tüntette fel a családok által megtakarított forintokat. Ezt nem lehet büntetlenül folytatni, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége ezért fogyasztói helyenként 10 ezer forint kötbért szabott ki a cégre, 1598 rossz számla után – tette hozzá.

– Fel kell hívnom, a figyelmet, hogy a kft, illetve a polgármester a jövőben nem tudja büntetlenül átverni a makói polgárokat, hiszen kötelességük a rezsicsökkentésről tájékoztatni a családokat. A Fidesz makói szervezete számára világos, hogy Buzás Péter polgármesternek a tízezer forintos bírság nem jelent nagy összeget, ellenben sok száz családdal – emelte ki a Fidesz helyi szervezete alelnöke.

Bakos Tamás úgy látja: a polgármestere a testületi üléseken a rezsicsökkentés kapcsán a makói szolgáltató cégek hiányáról beszél, illetve veszteségével hozza összhangba a kormány rezsicsökkentési programját és nem érdekli, hány családnak lesz könnyebb e program segítségével. A Fidesz szerint azonban a polgármesternek elsősorban a makói családok érdekeit kellene szem előtt tartania, már csak azért is mert Csongrád megyében épp itt a legdrágább a távfűtés. Egy 52 négyzetméteres lakás éves távfűtésének költsége Szentesen tavaly 122 ezer, Csongrádon 140 ezer, Szegeden pedig 194 ezer forint volt, míg Makón 205 ezer forint kiadást jelentett – sorolta összehasonlításként az összegyűjtött adatokat.

– A Fidesz felhívja a makói családok figyelmét, hogy igenis, álljanak ki az érdekeik mellett, kövessék figyelemmel, hogy a szolgáltatóktól kapott számlákon szerepelnek-e a megtakarítások. Ne nagyjuk átverni magunkat, ne hagyjuk átverni a makóiakat! Ha bárki bármilyen számlán ezt tapasztalja, forduljon a fogyasztóvédelemhez! – szólított fel mindenkit Bakos Tamás, a párt makói alelnöke.