Bojtor Boglárka – Makó
A napokban gyakran lehetet a következő szavakat hallani: „Itthon vagy- Magyarország szeretlek.”A közmédia indította a mozgalmat, melyben idén 1300 település vett részt. Az MTV a hétvégén folyamatosan közvetített Magyarország különböző pontjairól. Az adásban Makót is többször kapcsolták, így az ország láthatta, ahogyan Szentpéteri Csilla a helyi múzeum Ford T-modelljével, azaz Bádog Böskével a Hagymatikumhoz érkezik.

A nyár búcsúztatására szombaton indián nyár partit tartottak a Hagymatikumban, vasárnap pedig az esti műsor után fellángolt a Szent Mihály napi tűz szintén a fürdő előtt. Ez a jeles nap bővelkedik közmondásokban és néphagyományokban, a tűz lényege, hogy az emberek köré gyűlnek és felelevenítik a régi hagyományokat. A láng minden településen este fél tízkor gyulladt fel, így az ország bizonyos értelemben együtt volt egy rövid ideig. Eközben a Maros Táncegyüttes tagjai tanítgatták a közönséget új lépésekre.

Táncház a Maros Táncegyüttessel.

Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes sem a műsor ideje alatt sem utána, így nem sokan maradtak a kései órákra. Legtöbben csak a műsort tekintették meg, szerencsére nem áztak el a szemerkélő esőtől, hiszen a zenepavilon alatt sokan elfértek. Ennek ellenére, aki elég bátor volt és maradt, rengeteg új lépést tanulhatott a táncosoktól. Ezzel ők is részt vettek a magyar néphagyományok megőrzésében.

Rendesen húzták a talpalávalót.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest