Hírek

Caramel cipője is Makón készült


Korom András – Makó

Kaposvári József elkészült azzal a különleges kék-naracssárga cipővel, melyet a Republic együttes Kék és narancssárga című dalának ihletésére készített Mező Misinek, a Magna Cum Laude frontemberének. József a Makói Hagymás Grillfesztivál előtt jutott be a színfalak mögé, s barátkozott össze a zenészekkel. Olyannyira, hogy a koncert után azok a cipészműhelyébe is ellátogattak. Mező Misinek ott tetszettek meg a kézzel készült lábbelik és azonnal rendelt is egyet magának.
– Ez az angolvarrott, teljesen kézzel készült cipő már a harmadik pár, amit tőlem kap. Már próbálnia sem kellett, mert már az első alkalommal méretet vettem a lábáról, s ez alapján elkészült a 42-es kaptafa – árulta el Kaposvári József, aki hozzátette a legnagyobb nehézséget a különlegesen színezett bőr beszerzése jelentette számára.

Mező Misi kék-naracssárga cipője, készítője kezében…

A kék-narancssárga borjúbőr cipő nem csak díszes dobozba került, de még egy hasonló színű zsák is tartozik hozzá. A műalkotásnak is beillő bőrtalpú mestermunka három hét, összesen 80 munkaóra alatt készült el, s ugyanúgy ajándékban kapta meg Mező Misi, mint az előző kettőt. A cipőt elsőként koncerten viseli majd.

…és különleges dobozában.

A Magna Cum Laude frontembere ajánlotta Molnár Ferenc Caramel figyelmébe a makói cipészt, aki rácsodálkozott Mező Misi cipőjére. Az énekes meghívta annak készítőjét legutóbbi szegedi dedikálására. Az ő lábméretét Kaposvári József ott vette le, s ez alapján készült el Caramel 43-as kaptafája, mely segítségével anélkül lehetett megvarrni a szintén különleges, F-betűvel díszített, s a nyelvén Fly feliratú lábbelit, hogy azt előzőleg egyszer is fel kellett volna próbálnia.

Caramel lábbelije, a nagy F-fel az oldalán.

Kaposvári József Caramel cipőjét már postára adta, míg Mező Misiét egyik barátja segítségével juttatja el tulajdonosához.
– A két különleges lábbeli elkészítésében Dinnyés Norbertné Boti Magdi, Demkó Mihályné valamint a feleségem Anikó és a kislányom Dorina segítettek.

A makói cipész nem csak kedveli a zenét és azok előadóit, de maga is basszusgitározik.

– Régebben a Cosa Notrában basszusgitároztam, de ezt családi okok miatt abba kellett hagynom. Ám ismét van egy új zenekarunk  Amúgy Nincs, a funkyt és bluest játszik. Ebben Kiss Tibor kezeli a dobokat, Mágori Edit énekel, Nagy Tímea vokálozik, Horváth Gergő a ritmusgitáros, Balogh Ádám a szólógitáros én pedig ebben is basszusgitáron játszom – árulta el.