Hírek

53 millióból szépült meg az idősek klubja a Honvédban


– Méltó bokrétája lett az utca kalpagjának az Királyhegyei utcai idősek klubja – ezzel a képpel jellemezte az épületet ma délután felavató Buzás Péter polgármester Honvéd városrész legmodernebb épületét. Az I. számú idősek klubjának otthont adó 295 négyzetméteres évek óta lepusztult épületére az azt ismerő idősebbek és fiatalabbak sem ismertek rá.

A klub kívülről…

A munkálatokat közbeszerzési eljáráson elnyert Mestermű Építő és Szerelő Kft. 35 millió 250 ezer forint ellenében európai uniós színvonalúvá alakította az egykori iskolai kollégiumi épületet, melyben a klub korábban is működött. A klub teljesen akadálymentesített, a nehezen mozgó klubtagok számára is könnyen elérhető mosdót és fürdőszobát alakítottak ki. A mosókonyha kialakítása a klubtagok személyes higiénéjének megteremtését is segíti.

… és belülről.

Mint azt az épület jelképes kulcsát átvevő Szűcs Antalné, az ENI intézményvezetője elmondta: 30 a városrészben élő idős töltheti itt hétköznap reggel 8 és délután 4 között az idejét, kortársai között. A klubban dolgozó két gondozónő nem csak különböző foglalkozásokkal teszi változatossá idejüket, de segítenek az egészségügyi és szociális problémáik megoldása mellett még a hivatalos ügyeik intézésében.

Molnár Alajos a kivitelező, Buzás Péter a város, Szűcs Antalné az ENI nevében vágták át a szalagot.

A korszerű technikai eszközökkel felszerelt iroda a gondozó személyzet munkáját segíti. Ugyancsak segítség a személyre szabott ápolás körülményeinek megteremtésében a gondozónői szoba. A klub családias hangulatú bútorokat is kapott, míg konyhája a HACCP szabványainak is megfelel.
Az udvari terasz pedig a jó időben nyújt kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget.

Az avatás további képei: