Hírek

Előzetesben a herbálos lányfuttató


A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott a gyanú arra, hogy B-né F. T. gyanúsított júliusban 20 gramm, majd szeptember 16-án 50 gramm herbál néven ismert, új pszichoaktív anyagnak minősülő anyagot adott el két személy részére.

Ezen felül megalapozott gyanú áll fenn arra nézve is, hogy július közepén megállapodott az őt felkereső N. Á-val abban, hogy ellenszolgáltatás fejében segít neki alkalmi partnerekkel szexuális kapcsolatot létesíteni, valamint ezen tevékenységhez lakást bérelni. Gyanúsított ezt követően hirdetést adott fel, és az erre jelentkezőket N. Á-hoz irányította, akivel minden alkalommal közölte, hogy mely időpontokban kell megjelennie a lakásban. A megállapodás időpontjától szeptember 12-ig gyanúsított 15 alkalommal biztosított lehetőséget az alkalmi partnereknek arra, hogy N. Á-val ellenszolgáltatás fejében szexuális kapcsolatot létesítsenek, mely ellenszolgáltatásból gyanúsított alkalmanként 20%-ot kapott.

Az ügyészség szerint nem zárható ki, hogy gyanúsított a már ismert személyeken kívül másoknak is értékesített pszichoaktív anyagot, de azok a vevők személye egyelőre nem ismert, emiatt fokozott annak veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával vagy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével meghiúsítaná vagy megnehezítené a bizonyítási eljárást. Mindezek indokoljék az előzetes letartóztatás elrendelését. Emellett a büntetett előéletű gyanúsítottal szemben másik büntetőeljárás is folyamatban van, amely a bűnismétlés veszélyét is fokozottá teszi. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.