Hírek

Előzetes letartóztatásban a kábítószer kémikusok


A Szegedi Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mert megalapozott a gyanú arra, hogy Sz. J. és B. F. gyanúsítottak közösen, egymás tevékenységéről tudva amfetamin tartalmú kábítószer előállítását végezték.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai szeptember 14-én igazoltatták az egyik szegedi társasház előtt parkoló személygépkocsiban Sz. J-t és B. F-t, s Sz. J. ruházatából 3 alumínium csomagban megközelítőleg 67,9 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. B. F. az ülés alá rejtett egy alufólia pakkot, melyben szintén kábítószergyanús anyag volt. A nyomozó hatóság ezt követően házkutatást tartott Sz. J. lakásában, melynek során különböző oldott és szilárd halmazállapotú, az előzetes szakértői vélemény szerint amfetamint tartalmazó anyagokat, továbbá azok tárolásához, előállításához szükséges eszközöket, valamint kábítószergyanús növényi anyagot is lefoglalt a nyomozó hatóság.

Mivel a gyanúsítás tárgyát képező cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú és büntetési tételű, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől elszöknének, elrejtőznének, jelenlétük az eljárási cselekményeknél nem lenne biztosítható, valamint a tanúk és további gyanúsítottak befolyásolásával és a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével a büntetőeljárás meghiúsítására törekednének, a Szegedi Járásbíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte.
A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.