Makó

Pert vesztett a polgármester


Mint arról korábban beszámoltunk három volt pitvarosi települései képviselő, Léka János, Csábi Jánosné és Bertáné Kecskeméti Katalin azért perelték be Radó Tibort, Pitvaros polgármesterét, mert nem kapták meg a 2012-es tiszteletdíjukat a község önkormányzatától. A fejenként 282 ezer 805 forint járandóság miatt előbb fizetési meghatást kértek, majd amikor ez eredménytelennek bizonyult, pert indítottak.
A Makói Járás Bíróságon ma délelőtt kihirdetett ítéletében dr. Bittere Ádám bíró a felpereseknek, azaz a három volt képviselőnek adott igazat. Megítélte számukra a közel 1 millió forint járandóságukat, s a valamivel több mint 90 ezer forint perköltségre kötelezte az alperest
Az ítélet indoklásában elhangzott: jogszabályi lehetőség volt a tiszteletdíjak kifizetésére, erről testületi határozat is született, ám a pénzt mégsem kapták meg a képviselők.

Radó Tibor alperes védője átveszi az ítéletet.


Az ítélet ellen 15 napon belül lehet fellebbezni.
Megkérdeztük a pervesztes polgármestert, mit tesznek. Radó Tibor azt mondta, hogy egyelőre gondolkoznak, hogy fellebbezzenek-e az ítélet ellen, mely nehéz helyzetbe hozza a fizetésre kötelezett pitvarosi önkormányzatot.

MH