Makó

Két gyerek fújta a bombariadót


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletét hívta a 112-es segélyhívószámon keresztül egy akkor ismeretlen személy tavaly október 19-én délelőtt és bejelentette, hogy bomba van a pusztaszeri általános iskolában. Néhány perccel később újabb „segélyhívás” érkezett, amelyben már az ópusztaszeri iskolát jelölték meg célpontként. A rendőrök az érintett oktatási intézményeket kiürítették és átkutatták, de bombát nem találtak.

A Kisteleki Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Már aznap a nyomozók látókörébe került egy gyermek- és egy fiatalkorú fiú, akiket elszámoltattak. A gyermekkorú – mivel tudta, hogy nem büntethető – mindent magára vállalt. A nyomozás során azonban sikerült bizonyítani, hogy az ötletadó a fiatalkorú fiú volt, illetve ő hívta másodjára a segélyhívót.

Vele szemben a Kisteleki Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

MH-CSMRFK