Nagy buzgalommal fogtak krétát az iskola előtti járdán térdepelve ma délelőőtt a Bartók iskola diákjai, hogy mindent lerajzoljanak, ami csak a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatban eszükbe jutott. Közben a suli udvarán játékos vetélkedőket rendeztek. A gyerekek, kicsik és nagyobbak, próbára tehették magukat a kerékpáros ügyességi pályán, s bizony nem mindenki tudta felvenni a székre állított buzogányt, hogy azt néhány méterrel később beledobja egy papírdobozba. S volt akinek meghaladta tudását az. hogy egyszerre kellett szlalomozni és labdát ragadni. Ám a többség ügyesnek bizonyult.

Így nem könnyű buzogányt ragadni

Persze aki akart, az KRESZ-totó is kitölthetett, s az elsősök kivételével, akik még csak most ismerkednek az ABC betűivel – ki ne akart volna!
A Kálvin iskola előtt teljesen lezárták a Hold utcát, merthogy itt már nem a járdára, hanem az úttestre készültek a krétarajzok, ráadásul az iskolások kerékpárra kaptak vagy egyszerűen elfutottak a rendőrség által kifejezetten erre a napra idetelepített traffipax előtt. Minden gyerek kíváncsi volt arra, hogy milyen sebességgel futott, biciklizett. Itt is teljes üzemben működött a kerékpáros akadálypálya, ahol gyorsan kiderült, hogy az is igencsak ügyeslehet a kétkerekű nyergében ülve, aki az iskolában nem tűnik ki a többiek közül.
A programokból a szomszédos ovisok sem maradtak ki, igaz ők szigorúan a járda és az iskola közötti területen maradtak, s szálltak nyuszimotorra, vagy épp hullahopp karikás jártasságukat mutatták be.

Aki sokat gyakorol, az ilyen profi lesz!

Persze volt labdával való célba dobás, kerékpár alkatrész felismerés, sőt hárman egyszerre próbáltak útnak indulni egy pár óriás sílécen. Hát… időnként sikerült nekik.

A nap végén sorsolták ki a legeredményesebb versenyzőket, akik egy-egy vadonatúj, teljesen felszerelt kerékpárt kaptak. A Kálvária iskolában a 6. m osztályos Csiky Gergő, a Bartók iskolában a 3. z. osztályos Szabó Boglárka (aki az eredményhirdetéskor a Maros-parti nagy sportágválasztón vett részt), míg az Almási iskolában az 8.b osztályos Kádár Zoltán Ádám nyert.

A bartókos gyerekek a biciklivel. A nyertes a Maros-parti nagy sportágválasztón volt a sorsoláskor.

 

További képeink a Kálvin és a Bartók iskolából:

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest