Hírek

Tűzoltók a makói iskolában


A helyszínre érkezés a városban zajló csatornázás miatt nem a megszokott úton történt, azonban a beruházás kivitelezője folyamatosan tájékoztatja a tűzoltó-parancsnokságot a munka alá vont területekről és az ezzel járó lezárásokról.

A több épületből álló intézmény környezetében lévő mindkét tűcsapot ellenőrizték az egység tagjai, akik a földalatti tűzcsapokat megnyitva a víz „ugrómagasságát” megfigyelve állapították meg, hogy megfelelő a víznyomás a rendszerben.

Az épületből két ajtón keresztül is az utcára tudnak menekülni a diákok, amelyet rendszeresen tűzriadó keretében gyakorolnak is az iskolában. Külön figyelmet fordítottak a tűzoltók a könyvtárra, a kémia szertárra, továbbá a karbantartó műhelyre is. Ellenőrizték a padlásra vezető utat is, amely a tetőszerkezetet érintő beavatkozás során nagy jelentőséggel bír.

A sportcsarnokot és a többi különálló épületet külön fűtési rendszerrel szerelték fel, azonban a rendszer a fogadóponton a főelzáróval leválasztható a hálózatról, így az esetleges beavatkozások alkalmával a beavatkozókat a gáz nem veszélyezteti.

Arany-Tóth Attila tűzoltó hadnagy, szóvivő