Makó

Makón is tombol a hip-hop őrület


Bojtor Boglárka – Makó

A hip-hop a zene- és táncstíluson kívül egy életstílust is magában foglal, ez az öltözködésen tűnik fel először. Éppen ezért a keddi és pénteki próbákon a gyerekek laza, vagány ruhákban táncolnak, hogy még jobban átérezzék ez a „nyelvet”. Fellépéseken, pedig a tánciskola egyen pólóját viselik.

A hip-hopos csapat. Egyre többen lesznek.

– Három éves korom óta táncolok, a balettal kezdtem, majd jött a rocky és a mazsorett- mondta Fanni, aki Makó mellett Zsombón, Szentesen és Szegeden is tanít. – Sok táncstílust kipróbáltam, mégis a hip-hop ragadott magával, amit már 13 éve űzök.
Szegeden két másik lánnyal indították el idén a kurzust. Mindannyian egy helyen kezdtek, majd megalakították a Feel Good Dance Company-t, amely az eddigieken kívül Hódmezővásárhelyen, Kiskundorozsmán és Sándorfalván is működik. Fanni elárulta, hogy idén nagyon sok kezdő jelentkezett, a makói csapat létszáma szinte duplájára nőtt, így már közel ötvenen vannak.

Gyuricza Fanni egyik tanítványával. A fiúktól sem áll távol a műfaj.

A gyerek csoportnak több mint fele, most indítja táncos karrierjét, de legtöbbjüknek van egyéb táncos múltja, így könnyen alkalmazkodnak majd. A legkisebb hip-hop-os decemberben tölti hatodik évét.  A Junior csoportból, ami mellett múlt évben másik nem szerepelt idéntől kiváltak a versenyzők. Ők 14-18 éves tinédzserek, akik imádnak ide járni, és a tánc szeretete tartja őket össze.  

A Feel Good Dance Company tavaly az Országos Pontszerző Bajnokságon első helyet ért el Pesten, és másodikat Mezőkövesden.  A versenyen az ország minden pontjáról érkező amatőr táncosok mérik össze tudásukat. E mellett a fővárosban egy duó is megmérettette magát, és saját kategóriájukban másodikak lettek, egy szólista fiú pedig ötödik.

A lányok a formaruhában. A hip-hop nem csak zenét és táncot, élettílust is jelent.

Ebben a tanévben is megvan a cél, bár ezeken a gyönyörű eredményeken nehéz javítani. A repertoár is kibővül, páran versenyeznek majd több kategóriában is. Aki kedvet kapott a jelentkezésre, még megteheti szeptemberben, hat éves kortól mindenkit szeretettel várnak, bővebb információkat  itt olvashatnak. Októbertől ovis hip-hop is indul.