Hírek

Kábítószerlabor működött Szegeden (videóval, fotóval)


Kábítószerlabort üzemeltetett az a két férfi, akit szeptember 14-én fogtak el a szegedi Tabán utcában a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói a főkapitányság speciális támogató egységével együttműködve. A 27 éves Sz. József és a 33 éves B. Ferenc ruházatában 141 gramm amfetamin tartalmú fehér port találtak a rendőrök.

A nyomozók házkutatást tartottak Sz. József szegedi tartózkodási helyén, ahol a két férfi kábítószerlabort üzemeltetett. A lakásban a rendőrök nagy mennyiségben foglaltak le szintetikus drog előállításához szükséges alapanyagokat, amit a hűtőben illetve lombikokban tároltak. Az elsődleges szakértői megállapítás szerint ezekből jelentős mennyiségű, akár több kilogrammnyi kábítószert állíthattak volna elő, ugyanis rendkívül tiszta anyagról van szó. Az amfetamin mellett közel egy kilogrammnyi növényi törmelék is előkerült.

A két férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Sz. József és B. Ferenc előzetes letartóztatását tegnap elrendelte a bíróság.

MH-CSMRFK