Hírek

Befejezés előtt a makói kerékpárút-hálózat fejlesztése


Ma délután már az aszfaltozás előkészületein dolgozott a kerékpárút kivitelezője, a nyíregyházi Rózsaép Kft. a makói víztorony közelében. A meglévő mintegy 17 kilométernyi bicikliút hálózat a munkálatok október végi befejezése után 22,7 kilométer hosszan nyúlnak el.
A jelenleg is folyó munkál során 244,5 millió forintból összesen 2 ezer 348 méter kerékpárút épül ahol már volt, volt ott újjáépül a Szegedi, Justh Gyula, Királyhegyesi, valamint a Liget utcában a Kossuth utca Kürt utcai csomópontjánál és Csanád vezér téren. Várhatón október végére készülnek el a munkálatokkal.

Munkálatok a víztorony közelében.

A kivitelező folyamatosan egyeztet a szennyvízcsatorna építőivel, hogy ne kelljen az építkezést bontásokkal és újraépítéssel, aszfaltozással színesíteni.

Mint Buzás Péter polgármester helyszíni sajtótájékoztatóján elhangzott a városban 2007-ig összesen 6,5 kilométer kerékpárút épült, azóta készült el a többi, melyet most bővítenek. Hamarosan elkészül az Apátfalva-Makó közti kerékpárút is, mely 6797 méteréből 1786 méter Makó közigazgatási területén halad.