Makó

Rablókat fogtak a rendőrök


Szegeden a Dorozsmai út egyik ingatlanjába hatolt be három férfimég szeptember 12-én az éjszakai órákban. A 29 éves K. István, a 35 éves K. Zsolt és a 32 éves K. Oszkár a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint lefogták az idős sértettet és késsel fenyegetve pénzt követeltek tőle. A három támadó átkutatta a családi házban, melyből kerti szerszámokat, egy pár cipőt és némi készpénzt tulajdonítottak el.

A helyszínre kiérkező rendőrök azonnal széles körű adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményéül a szegedi nyomozók másnap megállapították az egyik elkövető személyazonosságát és lakásáról előállították K. Zsoltot a Szegedi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottnál tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a sértettől eltulajdonított értékeket. A nyomozói munka eredményeként szeptember 14-én a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható másik két férfi, K. István és K. Oszkár is rendőrkézre került.

A Szegedi Rendőrkapitányság mindhárom elkövetőt őrizetbe vette és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük.

MH-CSMRFK