Hírek

Tortával köszöntötték a 90 éves makói Paku Imrét


Korom András – Makó

– Én a palotai úton mentem dolgozni, Imre pedig szembe jött, ment hazafelé a munkából, így ismerkedtünk meg, szó szerint útközben. Aztán nemsokára együtt mentünk a templomba, majd eljegyeztük egymást, s 1955. szeptember 24-én keltünk egybe – mesélte Etuska néni, hogyan kezdődött közös életük a most 90 éves Paku Imrével.

Imre bácsit ma délután otthonában köszöntötte tortával és az Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó levéllel Makó közössége nevében Dobó Annamária aljegyző és Csomor Ágnes, a polgármesteri hivatal osztályvezetője.

Dobó Annamária aljegyző köszöntötte Imre bácsit a makóiak nevében.

Az idős házaspár – mint kiderült – a palotai tanyavilágból azért költözött 1975-ben Makóra, mert kinn kétszer is kiöntötte őket a víz.
Imre bácsi és felesége az egykori Rákóczi szövetkezetben voltak hagymatermesztők, innen is vonultak nyugdíjba. Közben pedig terményeiket a fővárosi Bosnyák piacon árusították.

Imre bácsi, aki meghatódott a köszöntésen, három éve már nem nagyon jár ki az utcára.
– Fáj a lába mint nekem, nagyot hall, s megromlott a látása is. Igaz, hogy az újságban a nagybetűket még jól látja – mondta Etuska néni, aki 9 esztendővel fiatalabb férjénél.

Imre bácsi és Etuska néni egykor….

És ma…

Imre bácsi, aki még 55 évesen vonult nyugdíjba, csak egyetlen egy gyógyszert szed lefekvés előtt, s mióta a városban élnek csak kétszer járt nála orvos. Mint megtudtuk, nincs kedvenc étele, mindent szeret amit elé raknak. A házaspár bort és pálinkát is fogyaszt – szőrmentén , azaz módjával. A jeles jubileumot, azaz Imre bácsi 90 születésnapját fia és két, Írországban dolgozó, de most a jeles napra hazautazott unokája körében ünnepli.

– Nem ritka a hosszú élet a családban nővére és édesanyja is 91 éves korában halt meg – tette hozzá Etuska néni. Imre bácsi pedig felidézte nagyszülei Attila utcai házához fűződő emlékeit, s még arra is emlékezett, hogy 2 éves korában hogyan és kikkel is játszott együtt.