Hírek

Letartóztatták az élettársát késsel fenyegető rablót


A Szegedi Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra nézve, hogy D. Zs. szeptember 3-án délután háromnegyed 3 körül Szegeden, volt élettársától annak Rákóczi utcai lakásában pénzt követelt annak érdekében, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, majd a pénz átadása érdekében sértettet megöléssel fenyegette. A sértett a fenyegetés hatására átment abba a szobába, ahol pénztárcáját tartja, s megkísérelte azt a gyanúsított elől eldugni, azonban D. Zs. követte őt a szobába, majd a háta mögé állt és egyik kezével sértett nyakát hátulról átfogta, a másik kezében lévő késsel pedig a sértett nyaka előtt vágó mozdulatokat tett. Ezek alkalmasak voltak arra, hogy a sértett nyakát elérve nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozzanak, azonban a sértett a gyanúsított szorításából kibújva az utcára menekült.

A gyanúsított ellen súlyos testi sértés, valamint lopás miatt is van folyamatban büntetőeljárás, mely utóbbi ügyben idén június 21-én D. Zs-vel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság. Tekintettel a gyanúsított ellen folyamatban lévő eljárásokra, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől elszökne, elrejtőzne, jelenléte az eljárási cselekményeknél nem lenne biztosítható, valamint az ügyben érintett személyek, így különösen a sértett megfélemlítésével az eljárás meghiúsítására törekedne. Tekintettel továbbá arra, hogy gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, valamint hogy jelen cselekményét feltételes szabadság, folyamatban lévő büntetőeljárások és lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt követte el, attól is tartani lehet, hogy a gyanúsított újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság  elrendelte D. Zs. előzetes letartóztatását.
A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

MH