Makó

Felülmúlta a Hagymafesztivál második napja az elsőt – képgalériával


Bojtor Boglárka – Makó

Újra megtelt a főtér a ma délutáni Irigy Hónaljmirigy koncertre, sokan már most elfoglalják a legjobb helyeket, hogy a Beatrice koncertet is az első sorból élvezhessék. Előtte azonban eredményhirdetés lesz, ahol többek közt díjazzák a legnépszerűbb terméket, a legérdekesebb kiállítót, de még a legfinomabb hagymás ételt is.

– Már délelőtt ideértünk Aradról – mondta Borza-Buchauer Oliver és Brigitta. – Legjobban a IHM koncertet várjuk, előre tájékozódtunk a neten. Az ételek is nagyon finomak, a kolbász a kedvencünk – mondták, és hozzátették, hogy jövőre is biztosan átjönnek Romániából. Ez is bizonyítja, hogy a hagymafesztivál tényleg nemzetközi lett Makón, és ez valószínűleg megmarad az elkövetkező évekre is.

A Mirigyek jól elszórakoztatták a közönséget.

– Tegnap szinte egész nap kint voltunk, ezért a tűzijátékot már nem bírtuk végignézni. Rajongásunk a fesztivál iránt tavaly kezdődött, aminek a megváltozott helyszín az oka – mesélte Baranyi Sándorné és barátnője Kunszabó Lászlóné. – Egyetlen dolog van, ami nem tetszik, hogy kicsi a nézőtér, reméljük jövőre hátrébb tudják vinni a színpadot – mondták. Ma is estig kint leszünk és valami finomságot vacsorázunk. Tegnap isteni bort ittunk és fűszeres burgonyát és húst ettünk. A másik pozitívum, hogy nincs sok ócska kacat a bazársoron, csak ideillő dolgok, és a helyszín is tiszta és gyönyörű-tették hozzá.

A Fröccsbusz is különlegességnek számít.

Az estét és a fesztivált este nyolc órától a Beatrice koncertje zárja, amire ismét hatalmas tömeget várnak a szervezők. A hangulat biztosan forró lesz, hiszen már a délutánit is nehéz felülmúlni.

További képeink: egy kis gyerekjáték:

A koncert és közönsége:

A szerző felvételei.