Makó

Megnyílt a makói Hagymafesztivál


Makó Híradó

Már reggel 8 órakor elkezdődött a Hagymafesztivál bográcsos főzőversenye, hogy finom ételekkel elkészülnek a versenyzők. A 9 órai zászlófelvonást követően zenés felvonulást tartottak a Hagyma lovagrend tagjai, élükön Buzás Péter polgármesterrel, Marosvári Attila alpolgármesterrel. A Hagymalovagok Bálint Mártát, Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. vezetőjét, illetve a dixieland zenekart követve látogatták végig az összes kitelepült árust.
Majd a főtéri színpadon Buzás Péter nyitotta meg a XXIII. Makói Hagymafesztivált. Ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a neves rendezvényt a makóiak összefogásával valósíthatta meg a város, s kívánt jó szórakozást a makóiaknak, a térségből, illetve a külföldről érkezett vendégeknek.

Buzás Péter nyitotta meg az idei Hagymafesztivált.

Elmondta, hogy nem csak az anyagi, de a szellemi gyarapodást is szíván visel a város, s Hagymafesztivál immár nem csak megtalálta a megfelelő helyét, de több kiállítót vonzott, mint az előző esztendőben.
– Makó a hagyma fővárosa volt és lesz is, nem véletlenül neveztük el a fürdőt Hagymatikumnak. Gasztronómiai fesztivált pedig nem lehet  makói hagyma nélkül nevezni, ezért a makói hagymának ezért sikeres jövője is lehet – erről szól a Hagymafesztivál – jelentette ki megnyitóbeszédében Buzás Péter.

Sokan voltak kíváncsiak a megnyitóra, majd a programokra.

A megnyitót követően különféle színpadi programok kezdődtek, s tartanak egészen estig. 8-kor kezdődik az Apostol együttes koncertje, este 10-kor pedig pótolják az augusztus 20-án a rossz idő miatt elmaradt tűzijátékot.

További képeink a felvonulásról és a megnyitóról: