Makó

Újra kell igényelni a makói szemétdíjkedvezményeket


Nem csak a makói szolgáltató változott, de ezentúl az eddigi szemétdíj kedvezményeket is a helyi önkormányzat biztosítja. Az ehhez szükséges évi 35 millió forintot a város a tavaly megemelt házadóból képzett járdafelújítási alapból csoportosította át.
– Ma kezdték meg kézbesíteni az eddig is díjkedvezményben részesülő 5600 háztartásban élők postaládájába azt a zöldes-kék borítékot, melyben három lapot is találnak. Az egyiken a város tájékoztatja az érintetteket a szemétdíjakkal kapcsolatos jogszabályi változásokról, a másikon az új szolgáltató kéri be az adatokat, a harmadik adatlapot pedig azért kell mindenkinek kitöltenie, hogy továbbra is megkapja a már megszokott szemétdíj kedvezményét. A szolgáltató adatlapját, illetve a díjkedvezményt kérő kérelmet kitöltve s legkésőbb egy-másfél hét alatt elhozni vagy eljuttatni a városházára. Az Úri utcai bejáratnál egy tábla mutatja, hogy azt hol kell leadni – ismertette a teendőket a ma délelőtti sajtótájékoztatóján Buzás Péter.

Makó polgármestere hozzátette: a támogatást egyetlen egyszer kell igényelni, s azt mindaddig megkapják a jogosultak, míg újabb törvényváltozás nem történik. Aki nem viszi vissza a kitöltött kérelmet, annak azonban a város nem tudja tuvább biztosítani azt.
Érdemes egyébként az adatlapokat minél előbb eljuttatni a makói városházára, ugyanis a szeptemberi számlákban már szerepelniük kellene az így igényelt díjkedvezményeknek.

MH