Tavaly Makón hetven, míg Szegeden kilencven diák választotta a közösségi szolgálat letöltésére a városok hivatásos tűzoltó-parancsnokságait, ahol az elméleti ismeretek mellett gyakorlati tapasztalatokat is szereztek a diákok.

– Az új tanévben is folytatjuk a tavaly már megkezdett együttműködést a szegedi Déri Miksa Szakiskolával, valamint a makói József Attila Gimnáziummal – tájékoztatott Ménesi Zoltán tűzoltó százados, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője. – Az önkéntes tűzoltó egyesületekkel is megkezdtük az egyeztetést arról, hogy a kisebb településeken is teljesíthető legyen a szolgálat, amely során a fiataloknak lehetősége lesz megismerni az önkéntesek munkáját, és az is várható, hogy közülük kerüljenek ki a jövő önkéntes tűzoltói.

A tavalyi tanév tapasztalataira alapozva az idén főként az érettebb, tízedikes diákokra koncentrál a katasztrófavédelem, hiszen a tűzoltó-parancsnokságok veszélyes üzemnek számítanak, valamint a 15 és 25 órás tematika kidolgozásával a diákok lehetőséget kaphatnak arra, hogy a közösségi szolgálat ötvenórás időkeretében más területeken is szerezhessenek tapasztalatot.

Arany-Tóth Attila tűzoltó hadnagy, szóvivő

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest