Hírek

Földeáki utcanevek: Fürstből Orgona, Sallaiból Fecske lett


A földeáki képviselő-testület döntése alapján szeptember 1-jétől Orgona utcána hívják a Fürst Sándor, Fecskének az eddigi Sallai Imre utcát. A két munkásmozgalmi mártír neve azért kerül le a hivatalos utcanévjegyzékre, mert egy új jogszabály serint nem maradhat az országban olyan utcanév, amely önkényuralmi rendszerhez köthető. A képviselők arról is döntöttek, hogy a Gorkij sor, amely a világirodalomban magasan jegyzett szovjet-orosz íróról kapta nevét ennek ellenére szerepel a lecserélendő utcanevek közt, ezentúl Haleszi sor lesz, mely a település részt jelenti. A régi névtáblákat egy darabig még a helyükön maradnak, hogy mindenki meg nem szokja az új elnevezéseket.

A régi házszámtábla a Fürst Sándor utcán. Ezt négy napja hivatalosan már Orgona utcának hívják.

Vass Imre polgármestertől megtudtuk: holnap pénteken szerelik fel az új utcanévtáblákat, melyeket minimális költséggel szereztek be.

 – Az új lakcímigazoványokat térítésmentesen kipostázzuk az érintett utcák lakóinak, a vállalkozói igazolványokról szóló igazolást is így kapják meg, de a forgalmi engedélyekért már be kell fáradniuk a Makói Járási Hivatalba – mondta hírportálunknak Weszely Tamás, a Makói Járási Hivatal vezetője.

MH