Hírek

Pengeváltás a makói vízmű és a királyhegyesi út miatt


Buzás Péter Makó polgármestere az előző testületi ülésen is nehezményezte, hogy a vízművek országos összevonása során nem sikerült a város legeredményesebben gazdálkodó cége, a Makó-Térségi Víziközmű Kft. vezetésével megyei vízművet létrehozni. Makó első embere azt mondta: “Vízmű ügyben elmondtam: soha annyit nem tárgyaltunk, mint ennek érdekében.” Részletezte a tárgyalásokat és a helyzetet, majd hozzátette, a makói központtal tervezett megyei vízmű politikai okok miatt esett kútba. “A velünk társult települések egymás után mondták le az együttműködést Makóval. Beszéltem ez ügyben Lázár Jánossal, aki azt mondta neki, hogy ő nem avatkozott bele a történtekbe” – tette hozzá Buzás Péter, aki szerint a város országgyűlési képviselőjének kellett volna ezügyben eljárni.

A polgármester által megszólított Mágori Józsefné, nem vett részt a testületi ülésen, ezért sajtótájékoztatón reagált a makói polgármester fenti szavaira: – A kormány koncepciója az, hogy magyar tulajdonban kell maradnia a termőföldnek és a víznek. Annak, hogy a víz magyar tulajdonban maradjon, azt a módszerét találták ki, hogy a vízszolgáltatás többségi állami és önkormányzati tulajdonban legyen. Hosszútávú cél, hogy összesen 20 vízmű működjön az országban, s ebből nem lehet kivétel Makó sem.

A testületi ülésen Buzás Péter, Toldi János képviselő felszólalására reagálva elmondta: “A Királyhegyesi út folytatását megtervezték, s engedélyezték. A választás után az új regionális tanácsban az országgyűlési képviselő nem szavazta meg az útfelújítás folytatását.”

Mágoriné erre is reagált:  – A Királyhegyesi út kérdése 50 éve megoldatlan, azt Buzás Péternek országgyűlési képviselőként sem sikerült elérnie, hogy a Makóról odavezető utat végig felújítsák, csupán 4 és fél kimométernyi szakasz készült el a közelmúltban. Az M43-as építése azonban megoldást jelent, hiszen a 600 lelkes Királyhegyest ezzel felfűzik az autópályára, saját le- és feljárót kap a jelenlegi kormány jóvoltából. Így a falu bekerül Európa vérkeringésébe – hangsúlyozta Mágori Józsefné, Makó országgyűlési képviselője.

MH