Hírek

Elmegyógyintézetbe utalta a bíróság a makói szatírt


A Makói Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra, hogy a gyanúsított augusztus 18-án délután 3 óra körüli időben, Makón a kerékpárján ülve a mellette gyalogosan elhaladó gyermekkorú sértett fenekét annak akarata ellenére a bal kezével megfogta, megsértve így a sértett emberi méltóságát. Az ügyészi indítvány szerint N. M. megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogyaugusztus 19-én délután 2 óra körüli időben ugyancsak Makón nemi vágyának felkeltése, kielégítése céljából a mellette gyalogosan elhaladó gyermekkorú sértettnek szeméremsértő módon mutogatta a nadrágjából elővett hímvesszőjét, miközben azt önkielégítést végezve húzogatta – tudatta Juhászné dr. Prágai Erika törvényszéki bíró, sajtószóvivő.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottat 2010. évben ugyancsak szeméremsértés miatt ítélte letöltendő börtönbüntetésre a Makói Városi Bíróság, valamint hogy jelen bűncselekményt különös visszaesőként látszik megvalósítani, megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, így előzetes letartóztatásának elrendelése indokolt. A bíróság rendelkezése alapján a kényszerintézkedést az igazságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetben kell végrehajtani, ugyanis a gyanúsított pszichiátriai kezelése szükséges.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, míg a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

MH