Hírek

Zsuzsi és Lali Makó két új vasembere


Bojtor Boglárka – Makó

Panyor Zsuzsi bebizonyította, hogy minden fejben dől el, hiszen későn döntött a mellett, hogy indul a nyári versenyen. Általában egy évet készülnek a sportolók ilyen nagy versenyekre.

– Tavaly december 17-én döntöttem el, hogy megpróbálom az Ironman országos bajnokságát, ezért nem volt elég a felkészülési időm, ennek ellenére büszke vagyok az eredményemre – mondta Zsuzsi, akinek edzéstervét testvére, Kriszti írta. – Inkább lélekben készültem, hiszen ez idő alatt is folyamatosan megsérültem, futni nem sokat tudtam. Erőnlétemet legjobban a crossfit fejlesztette. Úszni pedig a Hagymatikumba jártam, ahová kislányom is többször elkísért.

Az idei versenyen extrém meleg idő volt, de így is hatszázan indultak, és ez a szám évről évre nő. Minden versenyzőnek van egy egyéni segítője, Zsuzsi a párját vitte támasznak. Aki bizonyos helyeken ételt, italt adhatott neki, és kedves szavakkal bíztatta. Reggel a Gyékényesi tavon 3800 m úszással kezdtek, majd 180 km-t kerékpároztak, végül a valamivel több, mint 42 kilométeres maratoni távot kellett lefutni.

Panyor Zsuzsi futás közben.

– A verseny szlogenje: ”Az út maga a cél.” Ez lebegett az én szemem előtt is, meg sem fordult a fejemben, hogy abbahagyom a versenyzést. Az utolsó nagy holtpontom a hatodik körnél volt, amikor már csak három volt hátra. Szerencsére tudtam közben enni, és inni is eleget, hogy legyen energiám- mondta Zsuzsi. – A folyamatos edzések során is palacsintát, meleg szendvicset és gyümölcsöket ettem, valamint vizet és izotóniás italt ittam.

A két mocorgó tagjainak többen mentek Makóról is szurkolni, akik először tették meg a nagy távot. Ezért az eredményhirdetésnél még a színpadra is felszólították őket. Az összes beérkező átszakította a célszalagot és befutó érmet, valamint pólót kapott.
Zsuzsi 16 óra 12 perc alatt, Lali pedig 14 óra 19 perc alatt tette meg a távot. Első alkalommal ez kiváló eredmény, hiszen a legfontosabb a tapasztalatszerzés volt. Tavaly Kriszti csinálta meg a bajnokságot, amelyből a többiek már sokat tanulhattak.

Lali a bicikli nyergében.

Aki kedvet kapott a sportoláshoz, szeptember 21-én részt vehet a Marosmenti Mocorgók által szervezett 3. félmaratonon az ártéri erdőben. A Facebook-on és a plakátokon minden egyéb információ megtalálható.