– Évek óta egyetlen bőrgyógyász szakorvos dolgozott a makói kórházban, ám dr. Szabó-Dósa Piroska nemrégiben felmondott. Ezzel nehéz helyzet elé állította a kórházat, hiszen a bőrgyógyász hiányszakmának számít, a szegedi egyetem nem ad ki ilyen szakvizsgát. Ráadásul a vásárhelyi kórház bőrgyógyászati osztálya annak idején a kórházi ágyszám leépítés áldozatává vált, így megszűnt a bőrgyógyászok gyakorlati képzési helye is – vázolta a nehéz helyzetet hírportálunknak Kallai Árpád.
A makói és vásárhelyi kórházat egyesítő Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ igazgatója hozzátette: a nyári szabadságolások miatt is úgy érezhették a Makón és a térségben élő betegek, hogy megszűnt az ellátás, ugyanis szeptembertől kényszerűségből jelentősen csökkentették a rendelési időt.
– Amikor a makói kórházban nincs bőrgyógyászati rendelés, akkor a vásárhelyi kórházban folyamatosan ellátják a makói betegeket is, ahol 2-3 szakorvos is rendel. A makói bőrgyógyász állást meghirdettük, reméljük, hogy mielőbb találunk új szakorvost a makói kórházba is – tette hozzá Kallai Árpád főigazgató.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest