Bojtor Boglárka – Makó

Varga József táncművész, a Szegedi Nemzeti Színház tánckarának vezetőjemár 15 éve tanít a művészeti iskolában, és azóta baletttábort is rendez minden évben, itt aktív műhelymunka történik, amit Makón év közben nem lehet megvalósítani. A gyerekek így nyár végén megkapják azt a pluszt, ami új lendületet ad nekik.

– A táborban a klasszikus baletten kívül különböző táncstílusokkal és tánctechnikákkal ismerkednek meg a gyerekek. – mondta József. – A vendégoktatókkal gyorsan megtalálják a diákok a közös hangot és büszkék rá, hogy profikkal dolgozhatnak együtt. Külön örömömre szolgál, hogy Szegedre is eljutott a táborunk híre, így onnan is jönnek tanulni vágyók.

Varga József táncművész, a makói balett tábor motorja.

A kis táncosok az öt nap alatt naponta négy kurzuson vettek részt, ami embert próbáló feladat a felnőtteknek is. Iván Gerda, a Feel Good Dance Company vezetője napi egy hip-hop órát tartott mindenkinek. Baán Bettina kreatív gyermektáncot tanít, ő csak a legkisebbekkel foglalkozott. Horváth Miklós Gergő, Imre Zoltán-díjas balett táncos a kortárs tánccal ismertette meg a gyerekeket. Czár Gergely, szintén a Szegedi Kortárs Balett társulat tagja. A Harangozó Gyula-díjas művész kortárs tréninget tartott minden nap. Varga József pedig táncelőkészítő gimnasztikát a legkisebbeknek, hiszen márciustól ovibalett is indult az iskolában, ahonnan sok picúr jelentkezett a táborba is. A nagyobbaknak a klasszikus balettot oktatja.

Mozgalmas jelenet az előadásból.

A táborban mindenkinél figyelembe vették az életkori sajátosságokat, és egyenlően osztották be a helyeket is a koreográfiákban. A gyerekek könnyen összehangolódtak már az első nap, hiszen nekik a tánc a közös nyelvük.
Ez a tegnapi fellépés során is észlelhető volt. Idén először vitték színházi környezetbe a táborban tanultakat, ami ehhez a produkcióhoz méltó hely volt. A fellépés után minden gyerek oklevelet kapott a kitartó munkájáért.

További képeink:

A szerző felvételei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest