A beruházás célja a környezetvédelem a felszín alatti és a felszín feletti vizek védelme és a további szennyeződések megakadályozása. A DAREH Önkormányzati Társuláshoz tartozó projektterület Békés megye, valamint Csongrád megye keleti területére, így a makói térségre is kiterjed.

A jelentős uniós támogatás és a mellé rendelt állami forrás a társulásnak száz százalékos vissza nem térítendő támogatást jelent. A közbeszerzési eljárások mind a két projektnél folyamatban vannak, a kivitelezési munkálatok várhatóan jövő tavassszal indulnak és 2015. első félévben fejeződnek be.
A DAREH által vezényelt két projekt lezárását követően 67 önkormányzat tud megfelelni a korábban bezárt, szilárdhulladék-lerakókkal szemben támasztott európai és a hazai környezetvédelmi elvárásoknak. A nyertes projektek összes költsége 10,49 milliárd forint.

Az első projekt költsége 5,257 milliárd forint, a résztvevő települések: Almáskamarás, Ambrózfalva, Battonya, Békéssámson, Békésszentandrás, Bélmegyer, Biharugra, Csanádapáca, Dévaványa, Doboz, Dombegyház, Dombiratos, Ecsegfalva, Elek, Gerendás, Kertészsziget, Kétegyháza, Kevermes, Körösújfalu, Kötegyán, Lőkösháza, Magyarbánhegyes, Makó, Maroslele, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Nagybánhegyes, Orosháza,PItvaros.

A második projekt költsége 5,234 milliárd forint, a résztvevő települések: Apátfalva, Árpádhalom, Békés, Bucsa, Csanádpalota, Csanytelek, Csorvás, Derekegyház, Fábiánsebestyén, Földeák, Füzesgyarmat, Gádoros, Geszt, Hunya, Kamut, Kardos, Köröstarcsa, Kunágota, Magyarcsanád, Makó, Méhkerék, Mezőgyán, Mezőhegyes, Murony, Nagymágocs, Nagytőke, Óföldeák, Okány, Örménykút, Sarkadkeresztúr, Szegvár, Székkutas, Szentes, Telekgerendás, Vésztő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest