Korom András – Makó

Mint azt Halász Tamástól megtudtuk, a kötetet már összeállították, már csak a mai Békés megyéhez tartozó, egykori Csanád megyei képeslapokhoz hiányoznak a képaláírások, de ezek is hamarosan elkészülnek.

– Ez a könyv abban különbözik az előző kettőtől, hogy a benne szereplő képeslapok nem csak az egykori Makót ábrázolják, hanem a régi Csanád vármegyei képeslapokat is felvonultatja. A régi Csanád megye egy része a mai Békés, illetve Arad megyék területén feküdt. Illetve szerepelnek azon települések képeslapjai is, melyek a trianoni békeszerződést követően Arad és Torontál vármegyék Magyarországon maradt részein találhatók. A kötet vastagabb lesz mint az előzőek, mintegy kétszáz oldalon vonultatja fel a képeslapokat, Aki ezt a kötetet is megvásárolja, annak így szinte az összes a valaha kiadott makói képeslap 99 százaléka a birtokába kerül – mondta.

Halász Tamás kezében a kötet, borítóján a háttérben lévő épületet ábrázoló képeslap.

A könyvben, melyhez csak előfizetők juthatnak hozzá, szerepelnek Makón kívül az Almáskamarásról, Ambrózfalváról, Apátfalváról, Battonyáról, Csanádalbertiről, Csanádapácáról, Csanádpalotáról, Deszkról, Dombiratosról, Elekről, Földeákról, Kevermesről, Királyhegyesről, Kiszomborról, Kunágotáról, Kövegyről, Kübekházáról, Magyarbánhegyesről, Magyarcsanádról, Medgyesbodzásról, Medgyesegyházáról, Mezőhegyesről, Mezőkovácsházáról, Nagykamarásról, Nagylakról, Nagymajlátról, Óföldeákról, Ószentivánról, Pitvarosról, Püspökleléről, Reformátuskovácsházáról, Szőregról, Tornyáról, Tótbánhegyesről, Újszentivánról, Végegyházáról, zömében 1945 előtt kiadott képeslapok is, illetver azok, melyek 1945 és 1950 között jelentek meg az eleki járásról, melyekről ezek voltak az első ilyen kiadványok. A régi Makó 120 újabb képeslapon jelenik meg a képeslapkönyvben, melyről bővebb információ itt olvasható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest