Bojtor Boglárka – Makó

Ugyanazt az utat járták be egy év különbséggel, ugyanabban a városban laknak mégis csak most ismerték meg egymást a volt cserediákok. Amint tudomásukra jutott a filmfesztivál híre, egyből kaptak az alkalmon, hiszen hiányzik nekik a magyar kisváros Makó.
Siraprapa Vopen, Mudmee a 2007-2008-as tanévet itt töltötte a gimnáziumban. Az AFS Nemzetközi Cserediák Alapítványnak köszönhetően bukkant a városra. Elmondta: imádja Makót, mert nyugodt, békés és az időjárást is kedvező. Az emberek egytől egyig aranyosak és mindig finomat esznek, nagyon szereti a magyar konyhát, amit a makói hagyma még ízletesebbé tehet. A Hagymatikum neki is nagy újdonság, és tervbe van, hogy itt tartózkodása során megnézze. Ez volt a második alkalom, hogy Magyarországra jött, de amint újra lehetősége lesz, ellátogat hazánkba. Otthon, Thaiföldön belsőépítésnek tanul. Mudmee nagyon kreatív, a KERI aulájában kiállítása is nyílt rajzaiból.

Mudmee és rajzai.

Jirasuth Vongvorakarn, Ball a lány itt eltöltött tanéve után érkezett hozzánk. Örült nagyon a lehetőségnek, és annak, hogy el is juthatott ide. A rengeteg emlék felidéződött benne, és régi osztálytársaival is jó újra találkozni.  Makót második otthonának is tartja. Bangkokban sajnos nem tanul magyarul, mégis mindent megért ami mondanak neki.
A két fiatal thaiföldi interneten tartja a kapcsolatot távozása óta is itteni barátaival ismerőseivel. Nagyon érdekes nevük van, ami magyar ember számára szinte kimondhatatlan. Éppen ezért születésükkor kapnak egy olyan utónevet is, amely könnyen kiejthető. Ez nem hivatalos, egyik okmányban sem szerepel, mégis mindenki így szólítja őket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest