Hírek

Csilla és Zséda káprázatos makói koncertje


Korom András – Makó

Igazán remek élményben lehetett részük mindazoknak, akik Szentpéteri Csilla zongoraművészt gyerek, vagy felnőtt korából is személyesen ismerik, s persze azoknak is, akik csak színpadon, a televízióban vagy az interneten látták. A művésznő ezúttal saját zenekarával, a Szentpéteri Csilla Banddel (Kormos Janó – gitárok, Szendőfi Balázs – bass, Kovács Norbert – dob, Czibere József – percussion) állt színpadra, hogy két és fél órás, változatos, szívet gyönyörködtető előadásával valósággal elkápráztassa a hazai közönségét. De úgy, hogy közben – s ezt rengetegen úgy is érezték -, nem csak a város arca, virtuóz előadóművész volt, de – ahogy egy néni fogalmazta: egy maradt közülünk, makóiak közül.

Zséda és Csilla.

A különleges esten számos klasszikus így Paganini, Bizet, Beethoven, Mozart, Vivaldi Liszt Campenella című darabja zongorára és rockzenekarra átírt, felfrissített változata hangzott el, de hallhattunk Fiestát, tangót, a Monti csárdást, Szentpéteri Csilla saját szerzeményeit, mint például a bravúros gitárszólammal színesített Gringot, a Sirályt, illetve a saját fiának írt To Christophert. És felhangzott a szülővárosának írt dala is.


Az est sztárvendége Zséda, azaz Zsedényi Adrienn pedig bebizonyította: nem csak popdívaként állja meg a helyét, de klasszikus operaáriák tolmácsolásában is nagyszerű, Saint-Saëns: Sámson és Delila Csók áríája vagy éppen az Edit Piaf által világhíressé tett: La vien en rose című sanzon is szívbemarkolóan szólt előadásában. Persze Zséda nem csak komolyzenét tolmácsolt, de elénekelte egyik leghíresebb dalát, a Csudafilm főcímében felhangzó: Mindhalálig-ot.

Zséda áriát és sanzont is énekelt.

A koncert a finálét követő ráadások után Kodály: Esti dal című művének feldolgozásával ért véget. Szentpéteri Csilla egyébként elárulta keddig a makói Maros-parton és Hagymatikumban tölti szabadidejét, itt beszélgethetnek vele barátai, ismerősei és rajongói.

A koncert – képekben: