Hírek

Makói óvodaavató – képgalériával


Korom András – Makó

Az avatóünnepségen előbb három óvodás: Balogh Fruzsina, Szabó Virág és Varga Erik mondták el Tóthárpád Ferenc: Megnyílott az óvoda című verset. Bodrogi Ferenc, a kivitelező Bodrogi Bau Kft. ügyvezetője köszöntőjében elárulta: jó terveket kellett megvalósítaniuk az építéskor, s az ovi nem csak funkciójában számít a legkorszerűbbnek, de energiatakarékosnak is tervezték, hiszen teljesen hőszigetelt, valamint energiatakarékos kazán biztosítja a meleg vizet és majd télen a fűtést. Bodrogi Ferenc nem csak a szót, de az ovi szimbolikus kulcsát is átadta Buzás Péter polgármesternek (aki azt köszöntője végén tovább is adta Bába Andrásné óvodavezetőnek). Makó polgármestere megköszönte a jegyző, az alpolgármester, a műszaki apparátus, a tervező és a kivitelezők, illetve mindazok közreműködését, akik kitalálták, hogy új óvoda épüljön évtizedek után a városban, illetve külön megköszönte Hepp Attiláné Katinak az óvoda idén elhunyt vezetőjének, hogy komolyan lobbizott az új intézmény létrehozásáért.

Bába Andrásné, Buzás Péter és Bodrogi Ferenc vágták át a nemzetiszín szalagot.

Buzás Péter hangsúlyozta: ha összefognak a makóiak, ahogy most tették, sokat tudnak együtt tenni a városukért. Emlékeztetett, hogy a mostani óvodaépítés annak az ebben az uniós ciklusban a térségbe érkezett 20 milliárd forint támogatásnak az egyik része, melyből bővítették a makói ipari parkot, vagy folyik a térségben a csatornázás. Mindezt annak érdekében, hogy a helyi fiatalok ne vándoroljanak el, számukra ne csak munkahelyet, de az élhető kisvárosi miliőt is biztosítsanak.
 A nemzetiszín szalag átvágását követően minden érdeklődő rácsodálkozhatott a korszerű épületre, s a gyerekek, egy-egy léggömbbel a kezükben játszóházi foglalkozáson vettek részt. A makói önkormányzat az ovi 251 millió forintos építési költségéhez uniós pályázaton 211 millió forintot nyert. A korszerű eszközökkel felszerelt, 1400 négyzetméteres intézmény hat csoportjába összesen 150, zömében újvárosi gyerek járhat.
Aki kíváncsi az Erdélyi püspök utcán épült új óvodára azt holnap, azaz szombaton délelőtt 10 és délután 2 óra közt várják az intézmény nyílt napján.

További képeink a megnyitóról: