Hírek

Oda a magyar veretlenség, Németország csoportgyőztesMár közhelyeket is nehéz találni a világbajnokság hangulatára, a “gombostűt sem lehetett leejteni” áll a legközelebb az igazsághoz. A bemelegítésre megtelt a budaörsi sportcsarnok, e világ megannyi szegletében könyörögnének hasonló meccshangulatért. Németország nem tartozik közéjük, s ez pontosan meg is látszott a mérkőzés alakulásán.

A mieinket egy picit talán megfogta a sípoló, dudáló tömeg, a Bundesliga ajtaját döngető német fiataloknak viszont szemük sem rezzent – gyorsan elmentek 14-4-re, balszélsőjük, Yves Kunkel a 10. perc végén már öt gólnál járt. Borbély kapuba állítása lendített a magyar csapaton, a szünetre feljöttünk, 16-11-nél még élt a remény a szoros végjátékra.

De nem sokáig! A második félidő elején nem egy dimenzióban kézilabdáztak a felek, a németek újra elhúztak, s remek játékukkal nemcsak a mérkőzést, hanem a D-csoportot is megnyerték.

Kovács Péter, szövetségi edző, Magyarország:
Nehéz mit mondani egy tizenhét gólos vereség után. Ma sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk felnőni a németekhez, ez eredményezte a nagy különbséget. Minden élsportolót földhöz vág egy ilyen mérkőzés, de azon leszünk, hogy felkeljünk a padlóról és küzdjünk tovább. Norvégia ellen máris javíthatunk.

Faluvégi Rudolf, balátlövő, Magyarország:
Sajnos kikaptunk, pedig erre a meccsre készültünk a legtöbbet. Úgy érzem, hogy az Ausztria elleni döntetlenen túl tudtunk lépni, és csak a németekre koncentráltunk. Most fel kell emelni a fejünket és előre tekinteni a norvégok elleni összecsapásra. Intelligens csapatként kell lereagálni ezt az eredményt, nem pedig egyéni hibákat keresni. Így lehet csak esélyünk a következő mérkőzésen.

Christian Schwarzer, szövetségi kapitány, Németország:
Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Az elejétől kezdve nagy tempót diktáltunk, hamar megvolt a hat-hét gólos különbség a javunkra, onnantól kezdve pedig már nem volt kérdés, hogy magabiztosan nyerünk. Az első félidő hajrájában ugyan volt egy kisebb hullámvölgyünk, de akkor sem éreztem, hogy baj érhet minket. A hangulat fantasztikus volt a csarnokban, a szurkolók kitettek magukért, és ez talán egy picit meg is bénította a magyar együttest.