A University of California kutatásának eredményei szerint – adták hírül a világ legnagyobb hírportáljai – a BMW-sek messze a legrosszabbul teljesítettek azon a teszten, ami azt vizsgálta, átengedik-e a zebrára lépni készülő gyalogost. Tíz sofőr közül nyolc a szabályoknak megfelelően megállt, de nagy különbségek voltak vezetett autók típusai és kategóriái alapján.

Míg az olcsóbb kocsik sofőrjei kifejezetten udvariasnak és szabálytisztelőnek bizonyultak, a rosszabbul teljesítő felsőbb kategóriás autók közül is kiemelkedtek a BMW-sek. A német elitautó sofőrjei nem csak a gyalogosokkal szemben nem mutatnak előzékenységet, de még a stoptáblás kereszteződéseknél sem voltak hajlandók megállni.

Az Egyesült Államok mellett Nagy-Britanniában is végeztek hasonló vizsgálatokat. A szigetországban több mint kétezer középkorú sofőrt kérdeztek arról, milyen színű és típusú agresszív járművel volt a legtöbb kalandjuk pályafutásuk során. Noha az emlékek felidézését valamennyire torzíthatták a suttyó autósokkal kapcsolatos sztereotípiák, a legveszélyesebbek és egyúttal legbunkóbbak szerintük a kék színű BMW-k tulajdonosai, őket a fekete színű BMW-ké követi.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest