Hírek

Döntetlen Ausztria ellen – kihagyott időntúli hétméteres


Két „felvezető” mérkőzése és győzelme után a magyar válogatott az 50%-os mérleggel rendelkező Ausztriával csapott össze. Az első félidőben előbb a mieink, később az osztrákok tudtak ellépni 2 góllal, de a szünetre 8-8-as döntetlen volt az állás, miután Bujdosó 20 másodperccel a vége előtt egyenlített.

A szünet után az osztrák csapat 3 góllal elhúzott, de a helyenként már-már követhetetlen mennyiségű kiállítási csatát (előfordult, hogy 4 a 4 ellen játszottak a felek….) a magyar együttes nyerte és sikerült utólérni a „sógorokat”. Borbély Ádám bravúrjaival adott tartást a csapatnak. A másik oldalon Pilipovic még inkább, 54%-os mutatóval zárta a mérkőzést. Az utolsó percben mindkét együttes eldönthette volna a mérkőzést, az utolsó utáni pillanatban pedig Kovacsics Péter, akinek időntúli hétméteresét azonban az osztrák kapus, Pilipovic védte.

Kovács Péter, szövetségi edző, Magyarország:
„Nagyon jól felkészített, kemény csapattal játszottunk, nagyon nehéz volt gólt lőnünk. Igazi dráma volt, sajnos a végén kihagytuk a hétméterest. Összességében jó mérkőzést játszottunk és ez a fiatalok fejlődését mindenképpen szolgálja. A kapusteljesítményre nem lehet panasz, 20 gólt kaptunk, ezzel meg lehetne nyerni egy mérkőzést, inkább a támadásokkal volt problémánk. Holnapra kiderül, hogy milyen hatással lesz rájuk a mai mérkőzés, a németek ellen mindenre választ kapunk.”

Fekete Bálint, Magyarország
„Mindkét csapat nagyon jól védekezett, ezt mutatja a 20-20 gól is. A végén meg volt a lehetőségünk a győzelemre, de ennek is örülnünk kell, mert szereztünk egy pontot. Most le vagyunk törve, de lehiggadunk egy kicsit, és átértékeljük a dolgokat, mert ennek örülnünk kell!”

Borbély Ádám, Magyarország

„Az egyik szemem sír a másik nevet, mert szereztünk egy pontot, de el is vesztettünk egy másikat, mivel kihagytuk a hétméterest. 13-12-nél volt a pont, ahol meg kellett volna tartani az osztrákokat. A második félidő elején nehezen jöttem bele a mérkőzésbe, szerencsére elkaptam két lövést, ami önbizalmat adott és tüzelt a továbbiakban. A közönség szenzációs, még életemben nem éltem át ilyen pillanatokat, mint itt.”

Gidai Máté, beálló, az osztrákok elleni döntetlen után:

„Akárhányszor is vezetett az ellenfél, ezen a mérkőzésen ott volt a kezünkben a lehetőség: közben is többször, hogy fordítsunk, és a végén, hogy nyerjünk. A lényeg az, hogy ez a döntetlen ne vessen vissza minket. A csapategység megvan, Németország és Norvégia ellen is nyerni akarunk!”

Roland Marouschek, szövetségi kapitány, Ausztria

„10 évet öregedtem! Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy pontot szereztünk, mert rendkívül nehéz volt. Fantasztikus meccs volt, fantasztikus hangulatban, és ezúton szeretnék gratulálni Magyarországnak, hogy képesek voltak megtölteni egy ekkora csarnokot, ami óriási dolog a kézilabda számára. De természetesen gratulálok a csapatomnak, mert iszonyatosan nehéz meccs volt. A magyarok nagyon motiváltan játszottak, de mi most sokkal okosabbak kézilabdáztunk, mint Norvégia ellen. A döntetlen igazságos eredmény. Beszéltem Kovács Péterrel a meccs után, és egyetértettünk, hogy kemény csata volt, de mindkét csapat betartotta a kereteket, nem volt durva, és ez fontos a fiataloknak. Most pedig kíváncsian várjuk, hogy mire leszünk képesek a norvégok ellen, mert az ugyancsak szoros csata lesz”

Christian Schwarzer, a német válogatott szövetségi kapitánya aki megtekintette csapata két következő ellenfelét…

„Nagyon tetszik az érdi csarnok hangulata, ez az, amire valamennyi játékosnak szüksége ahhoz, hogy érezze a kézilabdasport szépségét. Holnap Budaörsön is hasonlóra számítok, sok német szurkoló érkezéséről is tudok. Erős az osztrák és a magyar csapat is, de mi is csúcsformában vagyunk…”

 

A csoportbeli ellenfeleink közül Norvégia Venezuelát, Németország Gabont győzte le tegnap.

A magyarok ma a németekkel találkoznak, a mérkőzés 18.15-kor kezdődik a Budaörsi sportcsarnokban.

 

A D-csoport állása:

H Csapat Gy D V Diff Pt
1. GER 3 0 0 65 6
2. HUN 2 1 0 34 5
3. NOR 2 0 1 19 4
4. AUT 1 1 1 13 3
5. GAB 0 0 3 -58 0
6. VEN 0 0 3 -73 0

 

 

ÉH / handballhungary2013.com