Korom András – Makó

 

A 10 országból érkező fiatalok a mozgókép, a film eszközeivel közösen mutatják be, hogyan látják egymás, a közösségek, emberek, fiatalok mindennapi életét, kultúráját. A működésének 19. évébe lépő Makói Videóműhely – a rendezvény szervezője – megalakulása óta nagy hangsúly fektet e fiatalok felkarolására, tehetségük gondozására. Az erdélyi fiatalok esetében, ez különösen kiemelt és fontos céljuk.

 

A Dél-Koreából, Vietnamból és Thaiföldről érkező 25 fiatal (13 és 27 éves), illetve a makói, erdélyi, görög, spanyol, szerbiai, dél-koreai, vietnami, thaiföldi és kanadai résztvevők augusztus 11-én és 12-én a fővárosban vettek részt különféle programokon.

 

 

Czibolya Kálmán, a fesztivál lelke és motorja.

 

A tegnap késő esti makói ünnepélyes megnyitón Farkas Éva, a makói tankerület vezetője köszöntötte a rendezvény fő védnöke, a jelenleg külföldön tartózkodó Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár üdvözletét és jókívánságait. Farkas Éva hangsúlyozta, hogy a magyar kormányok számára mindig is fontos volt a nemzetközi kapcsolatok ápolása, létrehozása akár hivatalos szinten, akár a társadalmi szférában is. A Miniszterelnökség ezért támogatta a rendezvényt a résztvevő fiatalok ideutazásának biztosításával. Farkas Éva – aki szerint a következő 10 nap nem más, mint az angyalok összeesküvése értünk emberekért – sikeres szakmai munkát és tartalmas együttlétet kívánt mind Czibolya Kálmán fesztiváligazgatónak, mind a résztvevő fiataloknak.

 

 

Farkas Éva tankerületi igazgató nyitotta meg a rendezvényt.

 

A nyitóestet fellépők sokasága színesítette. Az ifjú videósok és fotósok mától kezdve az alkotómunkával foglalkoznak (a részletes program itt olvasható), s fesztivált augusztus 21-én este 7-kor zárják az elkészült művek nyilvános vetítésével és a fesztiváldíjak átadásával.

 

Képek a megnyitóról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest