Korom András – Makó

Szövetségi rendszerbe alakult át a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete. Ahogy arról már beszámoltunk – a MEOE makói egyesülete megszűnt, átalakult és létrejött a Marosmenti Kutyások Egyesülete.
– Ez önálló gazdasági egyesület, mely a MEOE szerződött partnere. Az egyesület titkára Kádár Gabriella, a Gabi állatkereskedés vezetője, míg a vezetőség harmadik tagja Kiss László, a makói kutyaiskola vezetője – árulta el Kardos László, a szervezet elnöke.
A Marosmenti Kutyások Egyesületébe bárki jelentkezhet a Gabi állatkereskedésben vagy az elnöknél.
Kardos László elmondta: bár az MEOE tagjainak létszáma az elmúlt években fokozatosan lemorzsolódott, a Makói Kutyások Egyesületébe egyre többen lépnek be, s már elérték az elmúlt évek átlagos létszámát.
– Valamivel több mint fél év telt el a megalakulásunk óta, azóta 25-30-an léptek be az egyesületünkbe. Év végére tűztük ki az ötvenes létszám elérését. Az elmúlt hónapokban – mivel a törzskönyvezést részben felfüggesztették a MEOE-nél -, olyan negatív hírek terjedtek szóbeszéd útján, melyek miatt az érdeklődők még nem regisztráltak nálunk – tette hozzá Kardos László. – A MEOE ultimátumot kapott a szakminisztériumtól, hogy szeptember 30-ig szövetségi rendszerré alakuljon át, ha ez sikerül, akkor csúcsszervvé nevezik ki a MEOE-t. Ettől, aki komolyan gondolja, az kérheti a felvételét a Makó és környékbeli tenyésztőket összefogni szándékozó Marosmenti Kutyások Egyesületébe, nem csak Makóról, de a környékbeli településekről. 4-5 tagunk van Földeákról, 4-5 Apátfalváról és Kiszomborról is.
Kardos László szerint az jelenti a problémát, hogy amikor évekkel ezelőtt alacsony volt a tagdíj, nem nagyon vették észre azt az emberek. Most azonban már nem fizetik be két-három helyre ugyanazt a pénzt.
A Marosmenti Kutyások Egyesülete kutyás napot tervez a Maros-partra, melyre mindenkit várnak. Az egyesület tagjai készülnek a szeptemberi vásárhelyi, az azt követő kecskeméti, majd aradi és szegedi kutyakiállításokra is. Október második felében pedig azt tervezik, hogy keverék kutya versenyt rendeznek a makói Maros-parton.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest