Bojtor Boglárka – Makó
 
A művésztelep jelenlegi vezetője Karsai Ildikó, grafikusművész. Az újjászerveződött intézmény 2007-ben kezdte meg működését, úgynevezett szimpóziummal, ezt tekintik a nulladik évnek. Azóta minden évben megrendezik az eseményt, a Szent Gellért Diákotthonban, amely a műtermeket is biztosítja. A nyugodt légkör elengedhetetlen a munkához, ami itt meg is van, de van aki plein air-ben dolgozik, azaz a szabad levegőn. A folyamatos munka mellett, több kiállítás tarkítja a programokat. Barabás Márton, Munkácsy-díjas festőművész és Szabó Ábel kiállítása csütörtök óta megtekinthető, ezen kívül még mindig látható a múzeumban Bodor Zoltán és a Hagymatikumban Fodor Ilda munkásságának gyümölcsei. 
 
 
Fodor Ilda alkotásai a Hagymatikumban
 
– Az alkotók zömében festők és grafikusok, élvonalbeli magyarországi alkotóművészek és határon túli alkotók is- mondta Ildikó, aki a sok művész közül nem is tudott kiemelni senkit, mindenki az esemény nívóját emeli. – Örömünkre szolgál, hogy a legtöbb alkotó évek óta visszajár és elfogadja meghívásunkat. Az idei művésztelep témája: Vízjel – A Maros apoteózisa, ami mindig csak egy irányvonalat állapít meg művészeink számára. 
A meghívott alkotók az ellátásért és az ösztöndíj fejében egy-két remekművet  hagynak a Makói Képtárban, amely óriási értéket képez a városnak. Ezek között találhatók olajképek, grafikák, kerámiák és akvarellek is.
 
Az idei hatodik Natura Marosmenti Művésztelep zárókiállítását Feledy Balázs, művészeti író nyitja majd meg öt órakor a József Attila Múzeumban.
 
Barabás Márton alkotásai:
 
 
 
 
 
Bodor Zoltán alkotásai:
 
 
 
 
 
Szabó Ábel alkotásai:
 
 
 
 
A szerző felvételei.
 
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest