Bojtor Boglárka – Makó
 
-Egy hónappal ezelőtt Szegeden előzenekarként léptünk fel egy Reflected koncerten, mindössze három számmal. Előtte egy hétig folyamatosan próbáltunk, hogy összeszokjunk- mondta Tóth Árpád, aki énekel, gitározik, és tervezi, hogy az ukulelét is megszólaltatja.  – Ezután a MakóTV-nél is a Társalgó című műsorban szerepeltünk  ugyanazokkal a számokkal. Azóta már sok új dalt tanultunk, és szeretnénk saját dalokat is írni. 
 
A zenekar nevében a kilences szám azt a házszámot jelöli, ahol a fiatalok mindig próbálnak.  Dalaikban híres előadók számait írják át akusztikus hangszerelésre, például Adam Lambert, a Red Hot Chili Peppers  és Miley Cyrus zenéit is. A cover band-et sokan összekeverik a tributtal. Előző abban különbözik, hogy nem csak egy előadó dalait dolgozza fel, hanem több együttesét is. 
 
A srácok a zene szeretetéért alakultak, nagy céljuk, hogy Magyarország után külföldön is ismertté váljanak, és valamelyik tehetségkutatóban felfigyeljenek rájuk. Előtte azonban szeretnének saját számokat és klipet készíteni. Elárulták, ilyenkor nyáron a sok elfoglaltság miatt nehéz összehozni a próbákat, de amint szabadidejük van összeülnek egy kicsit.  Az összes felmerülő kérdésben próbálnak közösen megegyezni. 
 
 
Kiss Orsolya, Tóth Árpád, Biczók Norbert
 
A csapat egyetlen női tagja, Kiss Orsolya, gitározik és hegedül. Tóth Árpád a frontember, de főnököt nem szeret játszani, mindenki egyenrangú a zenekarban. Ő hivatásos zenész, így a képzettsége megvan a szakmához. Ezen kívül a Maros-parti Deák Big Band-ben is gitározik. Biczók Norbert pedig elektronikus zenész, ebben a csapatban ő a hangmérnök, és az ütős hangszereken szokott játszani, fő hangszere a cajon. A két srác másik zenekarban, a Danubianstork-ban is dolgozik több, mint két éve, ők készítették a Hagymatikum imázsfilmjének zenéjét.
 
The NineStrings kedvenc zenei egyvelege az Akusztik remix, amit saját maguk állítottak össze. Ebben az egy zenében több ismert számot fűztek egybe, mellyel leleplezik a mai divatos zenék mozgatórugóját, az azonos akkordmeneteket. Saját magam is kaptam ízelítőt ebből, és valóban elgondolkodtató volt. Végül a csapat tagjai elárulták, hogy milyen számokból fűzték egybe az összeállítást.
 
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest