Immár a hatodik alkalommal dolgoznak hivatásos művészek a Natura keretein belül. A Karsai Ildikó makói grafikusművész által vezetett ebben az évben 1,5 millió forintból rendezendő művésztelep idei működését a város ebben az esztendőben 1,1 millió forinttal támogatja.  
A művésztelep, melyen az idén erdélyi és délvidéki hivatásos alkotók is részt vesznek, hagyományait az egykor a városban működő művésztelepekre vezeti vissza, melyek közül Rudnay Gyuláét tartják a legfontosabbnak. Az alföldi művészet egyik legjelentősebb, Kossuth-díjas alkotója 1922-től a budapesti Képzőművészeti Főiskola tanáraként még a ’20-as években látogatott el  tanítványaival a Maros-parti városba, hogy a város vendégszeretetét és a helybéliek támogatását élvezve szülessenek meg műveik.
A tábor résztvevőinek augusztus 9-én péntek délután 6 órakor a Szent Gellért Kollégiumban Vízkertek Magyarországon, Európában címmel Török Péter Ybl díjas-, és Príma Primissima Díjas tájépítész tart előadást, a tábor Vízjel, a Maros apoteózisa című zárókiállítását augusztus 20. kedden délután 5 órakor a múzeumban nyitja meg Feledy Balázs művészeti író. Az idén készült művek is a Makói Városi Képtár gyűjteményét gazdagítják.
Az idei alkotótáborban résztvevő alkotóművészek:

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest