Tetten érték azt a két férfit, akik pénteken délután egy lezárt biciklit akartak eltulajdonítani Szeged egyik bevásárlóközpontjának kerékpártárolójából.

A csongrádi megyeszékhely egyik forgalmas áruházának parkolóját választotta K. József és K. Miklós jogellenes cselekményük elkövetéséhez. Kiválasztottak egy kétkerekűt, majd zárját levágva el akartak tekerni vele, amikor a bevásárlóközpont biztonsági szolgálatának munkatársai feltartóztatták őket. A bejelentésre kiérkező rendőrök elfogták és előállították a 25 és 29 éves elkövetőket. K. József és K. Miklós ellen – őrizetbe vételük mellett – lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A szentesi rendőrök azt a 17 éves helybéli fiút érték tetten, aki ma hajnalban a város egyik játszóterének padjához lezárt kerékpárt próbálta meg ellopni. A fiatal megrongálta a bicikli zárját és el akarta tolni a kétkerekűt, amikor az egyenruhások kérdőre vonták. A 17 éves fiú nem tudott magyarázatot adni tettére.

Hasonló cselekmény miatt kellett intézkedniük a csongrádi rendőröknek a Körös-toroki üdülőterületen. A hajnali órákban egy személyt vettek észre, amint egy biciklit a hátsó kerekénél megemelve, az ülésénél fogva tol. A kerékpár hátsó kereke egy kulcsos kerékpárzárral volt a vázhoz zárva. Míg a 17 éves elkövetőt igazoltatták a járőrök, eközben a kerékpár tulajdonosa megjelent a helyszínen.
A szentesi és a csongrádi kerékpártolvajok ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

MH-CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest