A következő hetek során továbbra is kifejezetten a 18 éven aluliak kiszolgálásának ellenőrzésére koncentrálnak a fogyasztóvédelmi felügyelőségek munkatársai, a tilalom betartását a trafikokban fiatalkorúak bevonásával ellenőrzik – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

A társaság közleményében ismerteti, hogy a július 1-je óta lefolytatott ellenőrzések összesített eredménye szerint a próbavásárlással érintett dohányboltok 18 százaléka, ebből az elmúlt nap ellenőrzései alapján az árusítóhelyek 12,5 százaléka adott el dohányterméket fiatalkorúnak. Megjegyzik, hogy ez jelentős javulás a “elmúlt évek jellemzően 50 százalékot meghaladó ellenőrzési statisztikáival szemben”.
A jogsértés miatt összesen 11 koncesszió-tulajdonos ellen indult fogyasztóvédelmi eljárás. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a tilalmat megszegő vállalkozásokat bírsággal sújtja, az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a hatósági eljárásokat követően kezdeményezheti a koncesszió visszavonását – áll a közleményben. Az ellenőrzést Lázár János államtitkár is kifejezetten kérte.

MH-MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest