Makó Híradó

Az utóbbi néhány évben óriási fejlődés szemtanúi lehettek azok, akik csak időnként látogatnak el a makói Maros-partra. Csak az utóbbi időben 603 millió forintért készültek el vagy készülnek a szabadidőt, a szórakozást és a különféle élményeket kínáló beruházások, építmények, s fejlesztik a strandot is.

A mára vonzó turisztikai helyszínnek számító Maros-parton talán a 244 millió forint értékű lombkoronasétány az, melyet a legtöbb látogató és helybéli élvezni tud, hiszen erre bárki felgyalogolhat a kisgyerektől a nyugdíjasig, hogy valóban a madarak szemszögéből gyönyörködhessék a tájban. A kivitelezés költségéhez a makói önkormányzatnak csupán 59 millió forint önerőt kellett biztosítania.

A lombkoronasétány az egyik nagy vonzerő.

Már átadták a kalandparkhoz kapcsolódó Maros-parti ingát, mely elsősorban azok szórakozási lehetőségeit gyarapítja, akik élvezik ha megemelkedik az adrenalinszintjük. Az inga, mely még a folyó fölé is majd kirepíti a bátor vállalkozót, 8 millió forintba került, s építését teljes egészében pályázati összeg fedezte.

Az inga. A bátraknak ajánlott.

44 millióba került, (de ebből 42 millió szintén pályázati támogatás származik) az Ökotúra a Maroson projekt, s 197 millióba a strand fejlesztése. Az összegből 89 millió származik támogatásból.
130 millióba kerül majd a zöldház oktatóközpont kialakítása, melyből 123,5 millió támogatásból származik.
Fontos, hogy a Maros-part rendbetételét, az üdülőtulajdonosok is maguknak érzik, legalábbis ez látszik az épületek legtöbbjének állapotán.

Az egyik közösségi épület a vízpart közelében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest