Hírek

Tetten érték a fejfákat döntögető kormánytisztviselőt


Tóth Ferenc Tolna megyei kormánymegbízott közleményében azt írta, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormányhivatal megdöbbenéssel értesült arról, hogy egyik munkatársát a rendőrség tetten érte sírrongálás közben az egyik szekszárdi temetőben. A hivatal apparátusa elfogadhatatlannak tartja a történteket – közölte.

Arról is írt, hogy a kormánytisztviselő pszichiátriai kezelés alatt áll, jelenleg betegszabadságát tölti. Munkajogi lépésekre csak a büntetőjogi felelősség tényleges megállapítása után kerülhet sor – olvasható a közleményben.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról adott tájékoztatást, hogy a múlt szombaton a szekszárdi alsóvárosi temetőben a rendőrök tetten érték Ny. Árpádot, aki ledöntötte egy síremlék egy részét. A nyughelyet ismeretlen tettes korábban több alkalommal megrongálta, ezért a rendőrök figyelőszolgálatot szerveztek, és a tetten érés után a 46 éves férfit előállították. A sírrongálót egy lombos ág koronájában óránkon át figyelőszolgálatot teljesítő, majd onnét leugró rendőr fogta el. Sírrongálás miatt indult eljárás a Tolna Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának osztályvezetője ellen.

A szekszárdi kormánytisztviselő –  a Blikk információi szerint – munkája során bajba jutott embereken segített, majd december óta hétvégenként legalább nyolcszor döntötte le elhunyt orvosok, ügyvédek, iskolaigazgatók fejköveit, de az üres sírokat sem kímélte, mintegy egymilliós kárt okozva.

 A kormányhivatal együttérzését fejezte ki a rongálásban érintett családoknak.

MH-MTI