Hírek

Már él a tanyaprogram – villamosításra is pályázhatnak


Július 8-a óta működik az idei Nemzeti Tanyafejlesztési Program elektronikus pályázati felülete, amelyen keresztül augusztus 7-ig lehet pályázatokat benyújtani. Idén a települési és térségi fejlesztések, villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések, valamint tanyagazdaságok indításának vagy fejlesztésének csekély összegű (de minimis) támogatására lehet pályázni.

Az elektronikus benyújtáskor a pályázónak név és jelszó alapján be kell jelentkeznie az elektronikus kitöltő felületre, majd ki kell töltenie az elektronikus adatlapot. Ha a pályázó a pályázati adatlap kitöltését befejezte, azt véglegesítenie kell. A véglegesítés után a pályázónak az adatlapot három példányban ki kell nyomtatni, minden példányt el kell látni cégszerű aláírással, majd az egy eredeti és két másolati példányban kiállított kötelező mellékletekkel, vagy a bizonyító iratokkal együtt a végső határidőt követő öt naptári napon belül, vagyis legkésőbb augusztus 12-ig a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet, 1223 Budapest, Park u. 2. címre
zárt borítékban, igazolható módon, tértivevényes ajánlott küldeményként kell elküldeni. A pályázónak a két másolati példány közül az egyik lapjait nem kell sem összetűznie, sem -fűznie.
A pályázónak az elektronikus pályázati adatlapot legkésőbb augusztus 7. 23 óra 59 percig  kell véglegesítenie az elektronikus kitöltőfelületen.
A pályázat benyújtásához szükséges nyilatkozatok formanyomtatványon elérhetők az elektronikus kitöltési felületen. Ezen nyilatkozatok az adatlap kitöltését, majd véglegesítését követően lesznek kinyomtathatók.
Az elektronikus felület és a pályázati felhívások  ide kattintva érhetőek el.

MH