Hírek

Élvezik a Hagymatikumot a makói képviselők – de akad aki még sosem fürdött itt


Korom András – Makó Híradó

Mágori Józsefné országgyűlési képviselő leginkább a Hagymatikum az élménymedencéjének vízalatti padját szereti, mely a derekát, nyakát, hátát masszírozza, illtve az örvényt, azaz a sodrófolyosót.

Buzás Péter szerint nem a polgármesternek kell eltartania a Hagymatikumot:

– Soha életemben nem voltam egy fürdőbe járó típus, s ez a szokásom nem fog megváltozni a Hagymatikum hatására se. Tavaly váltottam bérletet, mert azt gondolom, az úgy van rendben, hogy ha indul valami, akkor az ember mutasson példát. Ezzel együtt azonban a fürdőnek nélkülem kell majd egy idő után nyereségesnek lenni. Amikor fürödtem benne az élménymedencés rész volt a kedvencem, a szaunát nem nagyon kedvelem, az már fiatalabb koromban sem fogott meg. Ami lazítás, rekreáció, az nekem a hűsölést, pihenést, az alkalmankénti csobbanást és a beszélgetést jelenti. A meleg vízből valamilyen mértékben brűgölő is jó. Nem használtam ki és nem értem vele, de nagyon jó lehetőségnek tartom a makóiak számára mindazt, amit a gyógyászat produkál. Ha majd több időm lesz, ennek a rekreációs elemeit fogom előnyben részesíteni. Politikai ellenfeleim szívesen látnák azt, amikor a kádban felakasztanak és csüngök bele a vízbe, Egyszer ezt is kipróbálom, persze vízzel a medencében! Azt hallom, hogy ez jót tesz a csigolyáknak. Amúgy is zsibbad a mutatóujjam és a mellette lévő másik kettő, ami azt jelenti, hogy isiázom, illetve lumbágóm van. Ez utóbbi időnként jelentkezik a jobb lábamban. Erre is az úszás, lazítás és csigolyanyújtás van kitalálva. Ezeket még nem próbáltam ki, de ki fogom – sorolta.

A szauna. Nem nagyon kedvelik a képviselők.

A makói települési képviselők egyébként a Hagymatikum más-más szolgáltatásait kedvelik, de olyan is akadt köztük, aki még sosem járt benne. Csak éppen azt kérte, ezt nehogy leírjuk!

Kovács Sándor képviselő gyakran fordul meg a tanuszodában, ahová az unokáját szokta elvinni. Itt utoljára tavaly járt. Neki egyébként a Maros-part a kedvence, annak ellenére, hogy az korlátozott “vizes” lehetőségeket kínál. Sánta Sándor képviselő szerint egyértelműen a fürdő egészségügyi szolgáltatásai a legjobbak, igaz a háziorvosként dolgozó képviselő ezeket még nem vette igénybe, de jó szívvel ajánlja betegeinek. Azt mondta, hogy ha majd nyugdíjba vonul, gyakrabban ellátogat a Hagymatikumba.

Toldi János az élménymedencéket kedveli, Kiss Imréné, aki civilben testnevelés szakos tanár, pedig hetente többször is megfordul a tanuszodában, tanítványaival. Baranyi Sándor főleg télen kedveli a szaunavilágot. Gál Sándor elárulta, eddig összesen egyszer járt a Hagymatikumban, ahol nincs kedvenc része, viszont hiányzik neki a régi fürdő 50 méteres medencéje, ahová 34 éven keresztül rendszeresen járt.

Az élménymedence nekik is élményt nyújt.

Molnár László a gyógyfürdő részleget kedveli, igaz, mint elmondta, csak ritkán veszi azt igénybe. Marosvári Attila alpolgármester kedvence az élményfürdő barlangja, Siket István szerint a gyógyrészlet az mely számára a megfelelő lelki felemelkedést is nyújtja. Márton Imrének is hiányzik az 50 méteres medence, a Hagymatikumnak ő is az uszoda részét kedveli. Gáspár Sándornak több kedvence is van, köztük a gyógy- és az élményfürdő is Ő Hagymatikum valószínűleg egyik legszorgalmasabb látogatója a helyi képviselő-testület tagjai közül, hiszen havonta egyszer-kétszer is elmegy oda.